CURATATORIE

Curățătoria Express LAVANDU folosește cu încredere sistemul de curățare umeda Electrolux Lagoon Woolmark, are grijă de Dumneavoastră, de mediul înconjurător și poate cel mai important, are grijă de viitorul Dumneavoastră.
Toți am auzit de Curatare umeda si Curatare chimica. Dar care sunt diferențele?
CURATAREA CHIMICA


Este procesul de curățare a articolelor textile unde se utilizează ca agent de curățare, în mare parte a cazurilor percloretilena sau hidrocarburile. Percloretilena și hidrocarburile sunt solvenți chimici dăunatori în timp pentru articolele textile, pentru mediu (poluează mediul) și pentru oamenii (posibil cancerigen) care vin in contact (inclusiv prin îmbrăcaminte). Nu de puține ori acești solventi ,,topesc’’ nasturii și fermoarele articolelor de îmbracaminte.


CURATAREA UMEDAEste procesul de curațare a articolelor textile care folosesc apa ca agent natural de curățare și detergent delicat și biodegradabil. Fibrele textile au durată limitată de folosire ca și articolele de îmbrăcăminte. De regula, fibrele textile delicate cum sunt cele de lâna, mătase, vâscoza și in, prin curătări chimice repetate își pierd elasticitatea, culorile devin estompate fapt ce duce în timp la scoaterea acestora din utilizare.


Nu același lucru se întampla când acestea sunt spălate cu apa utilizandu-se sistemul de curătare umeda Electrolux Lagoon Woolmark. Prin curătare umeda, fibrele textile își recapată elasticitatea, culoarea și sunt mătăsoase la atingere.


Sistemul de curățare umeda Electrolux Lagoon Woolmark a fost conceput de catre Electrolux Laundry Systems în mod expres pentru spălarea profesională a țesăturilor delicate în apa și a fost dezvoltat cu asistenta Institutului Hohenstein din Bonningham (Germania), cel mai calificat centru mondial pentru cercetarea ștințifică în domeniul țesăturilor. Lagoon TM elimină murdăria având grijă de proprietățile originale ale materialului în termeni de formă, dimensiune, culoare și manevrare. Spre deosebire de procesele curațării chimice, Lagoon TM elimină în totalitate murdăria cum ar fi praful, transpirația care, complementar la a fi cel mai obișnuit tip, se îndepartează cu apă. Articolele care au fost spălate au un miros proaspăt, sunt catifelate la atingere și culorile sunt mai strălucitoare.

Serviciile de curățătorie și spălătorie oferite de Express Lavandu combină cele mai bune aptitudini tradiționale cu tehnologia inovatoare avansată, prietenoase cu mediul.


SFATURI UTILE PENTRU CURATAREA PETELOR


Pentru hainele pătate

- Nu puneți oțet, apa sau alte produse din supermarchet pe hainele sau mochetele dumneavoastră pătat;

- Aduceti cat mai rapid rufele dumneavoatră murdare sau pătate, in aproximativ 3 zile; cu cât mai rapid recepționăm hainele dumneavoatră, cu atât rezultatul va fi mai satisfăcător.


Îngrijirea hainelor acasă

- Nu tăiați etichetele cu instrucțiunile de îngrijire a îmbrăcămintii;

- În cazul în care aveți simbolul ,,A nu se spăla’’, nu încercați să curățați haina voi înșivă;

- Reînoiți regulat produsele impotriva moliilor și a acarienilor specifici hainelor și lenjeriilor;

- Nu păstrați niciodată blănuri, pilote, plăpumi, textile albe sau colorate in saci de plastic;

- Lâna delicată și cașmirul nu vor fi spălate niciodata direct la apa si impreuna cu detergenti speciali.

- Ploverele dumneavoatră din cașmir vor rămane splendide mai mult timp daca le veți aduce la Expres Lavandu.